Sådan finder du den bedste fotograf

Det er vigtigt at finde den rette fotograf til en opgave. I skal både finde en som passer til jeres behov, men også jeres personlighed. I skal kunne glæde jer overresultatet og hvile i at fotografen har opgaven under kontrol. Her under kommer der 10 gode råd til at finde en rette fotograf til jeres kommende event. Når i så er kommet til bunds i listen, kan det jo være at i lige skulle smide en besked, for måske er jeg den rette fotograf til at sørge for jeres minder.

Find den rette fotograf til opgaven – 10 simple afkrydsninger til at finde den rigtige fotograf

Der er mange detaljer der skaber den rigtige fotograf til din opgave. Her er 10 ting du bør overveje før du booker en fotograf, bryllupsfotograf, familiefotograf eller en portrætfotograf:

1: Fotografens lokation. Som med fragt kan transport udgør en stor del af prisen for en fotografering, find en fotograf fra jeres lokalområde. Alternativt undersøg, hvad transport udgiften er før aftalen indgåes, nogle fotografer er til at forhandle med.

2: Betal ALDRIG depositum for fotograferinger under 10000 kr. Lav istedet en aftale om at betale i forbindelse med modtagelse af billederne, Dette sikre både jer og fotografen.

3: Læs anmeldelser før i booker, anmeldelser er ofte det sande samlede billede af fotografen, oplevelsen og produktet der leveres.

4: Kig porteføljet godt igennem før i beslutter jer, Fotografi er digitalkunst og som alt andet kunst tiltaler værker ikke de samme øjne. Undgå ondt i maven og dårlige billeder, gør jeres forarbejde.

5: Sørg for at fotografen har udstyret i orden. Der findes kameraer og tilbehør fra få hundrede kroner op til flere hundrede tusinde. Udstyret er ikke alt, men skal du have dokumenteret et bryllup eller en fest, sætter det store krav til udstyret. Vælg derfor en fotograf med moderne udstyr der ved, hvordan det skal bruges.

6: Spørg ind til back up. Skulle du glemme at downloade billederne til tiden, eller skulle der opstå fejl i fotografens udstyr. Undersøg, hvad fotografen har af planer, skulle det der ikke må gå galt, gå galt

7: Kvalitet eller kvantitet? Gør op med jer selv om i ønsker 200 sider i fotobogen eller 20 top karakter billeder, når i finder din prioritet spørg ind til dette før i booker.

8: Leveringstiden. Spørg ind til den forventede leverings tid fra slut fotografering til i modtager resultatet, om det er digital levering eller fysisk levering af billeder. Nogle fotografer har få dage, hvor andre har måneder, er i, i tidspres kan det have en stor betydning. Eller er i som jeg, og gider du bare ikke vente

9: Prisen. Beslut jeres budget inden i booker. Ved større begivenheder som bryllupper og andre fester skal der balanceres mellem det man kan/vil betale og hvad man ønsker at få med der fra. De færreste husker, hvordan maden smagte og, hvad man fik til dessert, men alle kan huske billederne, gense dem og genopleve følelsen.

10: Det sidste råd for at finde den rette fotograf skal være dette. Find den der matcher jer, ikke den der matcher naboen eller grandonklen, find den i har en god fornemmelse af, for der er mange fotografer. Ofte kan en fotograf også pege jer i retning af en anden dygtig fotograf, skulle fotografen være optaget i forvejen, og er der nogen der kender til godt fotohåndværk, så er det fotografer.

Held og lykke med jeres fastfrosne minder!

Portefølje

Mine seneste opgaver

Alle billeder vist på denne side er forhåndsgodkendte af kunder, der vil aldrig blive fremvist billeder mod kunders ønske, eller uden skriftlig tilladelse

Maja og Thomas

20 - 08 -2022 - Serritslev/Brønderslev

Astrid med familie

25 - 06 - 2022 - Brønderslev

Elin og Alexander

20 - 08 - 2022 - Øster Brønderslev/Åbybro

Patricia og Christoffer

30 - 07 - 2022 - Løkken/Vrendsted